Det ska börjas i tid eller sänkt medelålder

| 2 Comments

Marcus och jag åkte på tvåändsstickningskurs i Kallhäll idag. Majken kommer upp från Linköping då och då och har kurs för ett gäng tanter, Marcus och mig. Senaste kursen var två veckor innan Marcus föddes, och då lovade jag att komma nästa gång om jag hade fått en snäll bäbis. Och det har jag förstås!

Marcus blev såklart vederbörligen beundrad av alla tanterna. Alla ville sniffa, pussa och klappa på honom. Och prata med honom såklart. De har ju lång erfarenhet av både barn och barnbarn, så alla respekterade hans gränser och petade inte för mycket.

Det blev inte så mycket stickat för mig men jag lyckades iallafall få hjälp med att sy ihop toppen på Marcus vantar så att han kunde ha dem på sig i vagnen på pendeltåget hem.

Han låg faktiskt i vagnen en lång stund men strax efter Solna tyckte han att nu fick det vara nog med detta ensamliggande! Jag var lite sen med att ta upp honom så ljudnivån steg ganska markant. När tåget stannade i Karlberg satte jag mig ner och tryckte in tutten i munnen på honom, då blev det tyst.

Jag försökte sen igen, mot bättre vetande, att lägga honom i vagnen på tunnelbanan. Det funkade typ mellan T-Centralen och Gamla stan. Sen fick han sitta i mitt knä och se sig omkring och utöva yoga resten av resan.

Han var väldigt kinkig och ville inte vara långt ifrån mig hela eftermiddagen och jag kom på att det var faktiskt första gången han var vaken utanför hemmet. Och en massa folk hade pratat med honom hela dagen, så det var väl inte så konstigt att han nu ville ha tutten i munnen hela eftermiddagen och kvällen. Så det fick han ha och sov gott nästan hela natten.

2 Comments

Jag glömde bort att ta med den framkallade Markusbilden. Typisch. Next time.

Dessutom var Marcus och hälsade på hos Mormen och Morf för första gången. Fick träffa kusinen Jackemannen också, som såg förskräckt ut när Marcus gav ljudliga ljud ifrån sig ibland. Då åkte tummen i munnen på Jack och han lovade runt Marcus på lite avstånd. Det verkade som om han tyckte att det var konstigt att Marcus skrek, eftersom han inte såg ut att ha någon synbar, solklar orsakt till att skrika..

Och storebror Rickard sa till Mormen flera gånger: Det är min bäbis.

Så det så.
Mormen

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Inger published on March 27, 2010 8:30 PM.

"Du gör helt rätt!" was the previous entry in this blog.

Lockar is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.