En fis på tvären?

| No Comments

Igår började Marcus skrika klockan ett, ungefär. Och skrek och skrek och skrek. Till slut var han inte kontaktbar utan bara skrek och rörde mekaniskt på huvudet när han andades in. Christian lyckades få honom att somna i sjalen i ca tio minuter men så fort han vaknade skrek han igen.

Sjukvårdsupplysningen sa att vi skulle åka in och våra vänner som var här körde mig och Marcus till Sös/Sachsska och hon stannade med mig där. Marcus skrek och skrek. Vid halv fyra lyckades vi lugna honom lite men då kom doktorn och undersökte och då skrek han igen. Tre läkare tittade på honom och de var oroliga för att en testikel vridit sig eller kanske en tarmobstruktion, så vi fick en remiss till kirurgen på Astrid Lindgrens sjukhus. I taxin på vägen dit lugnade han sig och somnade (det var ju långt förbi hans sovtid) och när vi kom in där var han ganska lugn.

Han tog till och med bröstet och när han släppte log han och gurglade. En jättebajs i blöjan och vi bytte och det kom mer. Sen var han sitt vanliga, soliga jag igen.

Vi kom in till läkaren som klämde och kände på pungen för att kolla testiklarna och Marcus bara log och jollrade.

Till slut konstaterades att AL hade en ovanligt bra inverkan på honom med sina snälla och duktiga läkare och att det troligen var en fis på tvären. Han är för ung för att ha tarmobstruktion och vriden testikel. Vi stannade kvar på observation en timme för att se om han skulle få ont igen men det fick han inte. Morfar kom och hämtade vid sjutiden och vi åkte hem till storebror och pappa.

Imorse kom Rickard in till oss när vi sov och kramade och pussade på Marcus och konstaterade "Nu har du fått plåster, Marcus, nu har du inte ont längre."

Och nu är Marcus glad och go igen!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Inger published on April 26, 2010 10:28 AM.

Tutt- och sovbäbis was the previous entry in this blog.

I huvudet på Marcus is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.