Julafton

| No Comments

Marcus första julafton var inte dum alls. När barnen vaknade hade tomten varit här och lämnat presenter i öppna spisen. Rickard fick en radiostyrd bil som var väldigt poppis hos dem båda. Marcus fick ett knopp-pussel som han älskade. Det absolut roligaste var att slänga ner bitarna i trappan. Det gör ont att trampa på dem, fick vi erfara.

Vi softade hemma nästan hela dagen och när det var dags för Kalle Anka tog jag fram valnötterna för att sitta och äta i lugn och ro. Icke sa nicke, Marcus hällde ut dem på golvet, lade dem noga tillbaka i skålen och hällde ut igen. När han tröttnat på det tog han nötterna, en och en, och lade i farfars hand.

Sen var det dags att hoppa in i bilen och åka till svågerns föräldrar inne i stan. Där var det fullt av folk och fullt av paket under granen.

Topplistan på julbordet såg ut såhär för Marcus:

1. Bibbis inlagda sill
2. Bibbis hemgjorda kalvsylta
3. Paté

Pepparkakor gick också hem.

Efter ett tag kom tomten. Marcus gjorde stora ögon. De andra barnen kramade tomten men Marcus blev bara jätteledsen när han skulle sitta i tomtens knä. Så han slapp.

Han fick två julklappar. En pruttkudde som gick sönder efter ca en timme och en grön brio-skallra som han höll hårt i hela kvällen, när han inte höll i morfars slips. Morfars knä var det bästa, den som försökte locka honom därifrån fick en ordentlig huvudskakning till svar.

Snowracern gjorde dock att han lockades ner på golvet och upp på den. Han satt och styrde den och såg nästan ut som Kråkan i Mamma Mu och Kråkan.

Sen var det sovdags. Men det tyckte inte Marcus. Han var så trött att han såg i kors men sova, det skulle han inte. Han grät och skrek och ville bara vara där de stora killarna var. Efter över en timme slocknade han till slut och sov faktiskt nästan hela natten, trots flytt till och från bilstolen.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Inger published on January 3, 2011 6:54 PM.

Men kolla! Brorsan har ju också en! was the previous entry in this blog.

Nyår is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.